SON EKLENENLER

Biden'ın yerine Müslüman karşıtı Kamala Harris aday oldu

Suikast girişiminin ardından Donald Trump'ın 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde oy potansiyelini artırması sonrası rakibi ABD Başkanı Joe Biden yarıştan çekildiğini duyurdu. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden'ın yerine en güçlü aday olarak görülüyordu. Hillary Clinton, Kamala Harris'in Demokrat Parti'nin başkan adayı olmasını onayladı. Hint asıllı olan Harris, Müslüman karşıtı ve Ermeni diasporasıyla yakın ilişkileriyle biliniyor.
22 Temmuz 2024 05:20

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde sıcak gelişme... Biden, Demokrat Partili isimlerin baskısı üzerine resmen adaylıktan çekildiğini duyurdu. "Her ne kadar yeniden seçilmeyi istesem de geri çekilmemin partimin ve ülkemin çıkarlarına olacağına inanıyorum.” diyen Biden'ın yerine, Demokratlar kimi başkan adayı gösterecek?

 BIDEN HARRIS'E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Biden'ın yerine en güçlü aday olarak ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris görülüyor. ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Müslüman karşıtlığı ve Ermeni diasporasıyla yakın ilişkileri ön plana çıkan Harris'in ABD'nin ilk siyahi ve kadın Başkan Yardımcısı olmuştu.

5 Kasım'da Trump'a karşı yarışı kazanması durumunda Harris, ABD'nin ilk siyahi ve kadın Başkanı olacak.

HILLARY CLINTON HARRIS'İN ADAYLIĞINI ONAYLADI
Biden'ın yerine 2016'da Trump'a karşı yarışan ve ABD tarihinin "ilk kadın başkan adayı" olarak görülen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da ismi geçiyordu. Hillary Clinton, Kamala Harris'in Demokrat Parti'nin başkan adayı olmasını onayladı.

TRUMP'TAN HARRIS AÇIKLAMASI
 ABD eski Başkanı Trump, Harris'in aday olma ihtimali sonrası açıklama yaptı. Trump, "Biden, ülkemizin tarihteki en kötü başkan. Kamala Harris'i yenmek, Biden’ı yenmekten çok daha kolay olacak” dedi.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMININN TANINMASI İÇİN ÇALIŞTI
59 yaşındaki Kamala Harris, Dış politikadaki görüşleriyle bilinen Harris, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınması için çalıştı.

Harris, 2019'da senatörler Bob Menendez ve Ted Cruz ile birlikte ABD Senatosu'na 1915 olaylarını soykırım olarak tanınması için önerge verdi.

Harris 2019 yılında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün Ermeni Soykırımı'nın başlamasının 104. yıl dönümü. 1915-1923 yılları arasında öldürülen 1,5 milyon Ermeni'yi unutamayız.

Kayıpları anan ve ABD'nin güvende olmasını sağlayan bir Senato kararına ortak sponsor olmaktan gurur duyuyorum. Tarihteki bu korkunç bölümün kabulü."

Biden'ın yerine aday Müslüman karşıtı Kamala Harris mi olacak? - 1. Resim

MÜSLÜMAN KARŞITI
ABD seçimlerinde muhtemelen aday Kamala Harris, Müslüman karşıtlığı ile de ön plana çıkıyor. Harris, Porto Riko ziyareti sırasında tempo tuttuğu şarkının sözlerinin Filistin ve Haiti hakkında olduğunu öğrenmesi üzerine alkışlamayı kesmişti

Düzenleyen: Baki Sancak/ Kaynak: Türkiye Gazetesi

TÜRKİYE GAZETESİ

DÜNYA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER