SON EKLENENLER

Kanada'da Müslüman'a 'terörist' diyen siyasetçiye hapis cezası

Kanada’da, Müslüman bir işadamına, sosyal medya hesaplarından 'terörist' diyerek hedef alan siyasetçi Kevin Johnston, hapis cezasına çarptırıldı.
05 Ekim 2021 07:56

Özgürlük ve insan hakları konusundaki uygulamalarıyla dikkat çeken ülkelerin başında elen Kanada yeni bir kararla yine dikkatleri üzerine çekti.

Kanada’da, "helal" lokantalar zinciri sahibi Muhammed Fakih’i, hedef alan siyasetçi Kevin Johnston, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Calgary kentinde belediye başkanı adayı olan Ke Johnston, Muhammed Fakih’e karşı 2017 yılında başladığı nefret söylemleri nedeniyle 2019 yılında 2,5 milyon Kanada doları (17,6 milyon TL) para cezasına çarptırılmıştı.

Para cezasının hükme bağlandığı mahkeme oturumunda, Johnston’ın "Bir daha asla Muhammed Fakih ve İslam dini hakkında nefret söylemlerinde bulunamayacağı" da hüküm altına alınmıştı.

Siyasetçinin nefret söylemlerine devam etmesi üzerine, Ontario Yüksek Mahkemesi Yargıcı Fred Myers, Kevin Johnston hakkında yeniden karar verdi.Kanada'da Müslüman'a 'terörist' diyen siyasetçiye hapis cezasına çarptırıldı.

Bu arada karar sonrası CBC’ye konuşan Muhammed Fakih, cezanın kendisini rahatlamış hissettirdiğini söyledi.

Fakih, "Yargı sistemimizin Kanada'da nefreti ciddiye alması bana iyimserlik veriyor. Benim çocuklarım da diğerleri gibi yarın tenlerinin rengi veya kulağa farklı gelen bir isimden dolayı ülkemizde adaletin hakim ola

AA

DÜNYA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER