SON EKLENENLER

Kar fırtınası esareti: Binlerce araç sınırda mahsur kaldı

Yaklaşık iki hafta boyunca yoğun kar fırtınası nedeniyle kapanan Arjantin-Şili sınırı, geçtiğimiz hafta içerisinde tekrar açıldı. Mahsur kalan binlerce araç, yavaş da olsa tekrar sınırdan geçmeye başlarken, sabırlarının tükendiğini söyleyen sürücüler duruma isyan etti.
24 Temmuz 2022 07:06

Kış mevsiminin hüküm sürdüğü Güney Yarımküre'de haftalardır süren yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalarla birlikte iki ülke arasında yapılan ticareti de derinden sarstı.
Kar fırtınası sebebiyle TIR sürücüleri ve otobüslerle seyahat eden yolcular, Arjantin-Şili sınırında 3 haftayı bulan bekleyişin ardından isyan noktasına geldi.

Sınırların açılmasına rağmen yoğunluk nedeniyle ülkelerine dönememekten şikayet eden yolculardan biri, bekleyiş nedeniyle 5 gündür işe gidemediğini söyledi.

21 gündür sınırda beklediğini söyleyen bir TIR sürücüsü ise, dorsesindeki ürünlerle haftalardır beklediğine dikkat çekti.

Her iki ülkenin de yaşananlardaki sorumluluğuna dikkat çeken sürücü ve yolcular, Arjantin'i de Şili'yi de altyapı şartlarını iyileştirmemekle suçluyor.

Sürücüler, Çarşamba günü tekrar açılan sınır kapılarından 'Los Libertadores' olarak bilinen rotalarına doğru tekrar yola koyuldu.

NTV

DÜNYA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER