SON EKLENENLER

Kimlik kartıyla seyahat dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek’e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Üçlü Konsey üyeleri ile ortak açıklama yapıyor. Erdoğan, ''Türkiye'den Bosna Hersek'e, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye ile kimlik kartı ile seyahat edilecek. Dışişleri Bakanımız konuyla ilgili gerekli işlemleri yapacak. Yarın Sırbistan ile de böyle bir anlaşma yapacağız'' açıklamasında bulundu.
06 Eylül 2022 19:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu kapsamında ilk durağı olan Bosna Hersek’e geldi. Ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan’ı taşıyan uçak TSİ 13.00 sıralarında Saraybosna’ya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Saraybosna’da, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç  resmi törenle karşılandı. 

İki ülke marşlarının okunduğu törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan askeri kıtayı selamladı. Törenin ardından Erdoğan’a Bosna Hersek heyeti tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna Hersek temasları kapsamında Devlet Başkanlığı Konseyi’nin üç üyesi ile görüşecek.

Erdoğan, Bosna Hersek temaslarını tamamlamasının ardından Sırbistan ardından da Hırvatistan’ı ziyaret edecek.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME 

Erdoğan ziyareti çerçevesinde, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç, Milorad Dodik ve Zeljko Komşiç ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye katıldı.

BALKANLARA KİMLİKLE SEYAHAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bosna Hersek'le seyahat anlaşması imzalandı. Yarın da Sırbistan ile imzalanacak" dedi. 

 

TÜRKİYE GAZETESİ

DÜNYA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER